Vinter – forårsfornemmelser delvist på stand-by

Så fik vi lidt vinter, og reaktionen kom prompte. Masser af fugle ved foderbrættet, så en opfyldning om dagen er ikke nok. I dag, skovspurve og grønirisker (i tital), godt med bogfinker, kvækerfinker, stillitser, musvitter, lidt færre blåmejser, solsorte, et par ringduer, en tyrkerdue, en rødhals, en enkelt gråspurv og ikke mindst en kernebider. Muligvis flere, da det kun er øjebliksbilleder.

Mejserne, musvit og blåmejse var ellers så småt gået igang med med at synge, men nu er der fuldt op at gøre med at finde energirig føde (solsikkekerner), og sang og etablering af territorium må vente lidt.

Det er dog ikke alle, der helt har opgivet. Jeg har udsigt til en lille rågekoloni, og hver morgen, nok en times tid, er de første forbi, for at lægge billet ind på de bedste pladser, centralt i kolonien.  Det fungere på samme måde som nu i udsalgstiden, det gælder om at stå først ved døren. Et puf med skulderen kan dog også anvendes, hvis man er lidt stærkere end den, der reelt var der først. De overnatter dog stadigvæk på deres vinternatrast med fæller fra andre kolonier.

Er man i nærheden af en skarvekoloni, vil man givetvis, på samme måde, se de første fugle ved kolonien, omkring dette tidspunkt.

Mvh

Bjarne

PS: Der er nye billeder af hvinand og kernebider.