Det flyvende politi

Det flyvende politi

Albatrosser er som bekendt truede fuglearter, bl.a. bliver de fanget på kroge ved langlinefiskeri.

Der er 22 forskellige albatrosarter, og 18 af dem er truede arter.

250 albatrosser på de franske øer Crozet, Kerguelen og Amsterdam i det sydlige Indiske Ocean, er blevet udstyret med små transceivere (elektroniske dimser der både kan modtage og sende),

Det primære formål er at studere albatrossernes daglige liv og færden, men forskerne samarbejder med den fransk marine, og formålet med det er at afsløre illegalt fiskeri i de store åbne havområder.

Fiskerne der opererer illegalt slå det sporingsudstyr fra, som de ellers er pligtige til at anvende, men de må nødvendigvis have deres radarudstyr tændt.

Albatrosser tiltrækkes af fiskerbåde da de ofte er forbundet med føde, og derfor også kan være fatale møder for albatrosserne hvis de forsøger at tage en kroget fisk, og blive viklet ind i fiskeliner. Mange tusinde fugle dør hvert år på grund af langline og trawl fiskeri.

Det illegale fiskeri er ved overfiskning en trussel for fiskebestandene, men også en trussel mod albatrosserne, da de formodentligt ikke benytter de metoder der med nogen succes har mindsket antallet af albatrosser der går tabt.

Tranceiverne kan registrere de svage radarsignaler, som de så videresender til den franske flåde der efterfølgende kan opsøge de illegale fiskerbåde.

På den måde, er albatrosserne blevet det  flyvende politi, så pas på, hvis du fisker, og ikke har løst fisketegn, og samtidigt får øje på en albatros.

Med venlig hilsen

Bjarne Bo

Kilde: Bird Guides, 14. november 2018

Da jeg desværre ikke har et billede af en albatros er det en sølvmåge, men hvid er den da.

Venligst Log ind for at kommentere